2010. november 20., szombat

Likőr receptek Banyoc@tól

Szuper likőr receptek Banyoc@tól, a fórumból idézve:


Bélisz 1 (nem megkövezni, direkt írtam így!!):))))
6 evőkanál kristálycukor, 2 tojás sárgája, 1 csg vaníliás cukor 2 kis csg cappuccino por (sima, hagyományos, amit egy adaghoz használunk) 3 dl tejszín, 2 dl rum.
Kevés tejszínnel kikevered a hozzávalókat a rum kivételéve. Lassan keverd, különben felvered a tejszínt! (egyébként a főzőtejszín is tökéletesen jó hozzá). Amikor minden feloldódott, hozzáadod a rumot, mehet üvegekbe. Időnként fel kell rázni, ha kb. 2 hetet áll akkor már jól összeérik.

Bélisz2: 4 tojás sárgája, 15 dkg cukor, 2 csg vaníliás cukor, 1 ek méz, 2 csomag cappuccino port öszzekeverni kevés tejszínbe, ha minden feloldódott, akkor a többi tejszín mehet hozzá, végén 4 dl 6 legolcsóbb, legegyszerűbb/ whisky. Akár főzés közben is készíthető, összerakod a cuccot, és időnként keversz rajta egyet, ugyanis azért ezek a szárazanyagok lassan oldódnak fel a tejszínben.

Tojás likőr: 40 dkg cukor (lehet kevesebb!!!!!!) 2 csg vaníliás cukor+vanília rúd 3 dl víz felfőzni, kihűteni.5 tojás sárgáját 5 evőkanál porcukorral habosra alaposan kikeverni, 2 dl tejszínt hozzá, majd a hideg szirupot, végül 2 dl 96%-os alkoholt.

Tojás likőr (kókuszos):1 l tej, 40 dkg cukor (lehet kevesebb!), 6 tojás sárgája, vanília rúd, 1 csg kókusz reszelék.1/2 l tejet a a kókusszal, vaníliával felfőzni. 6 tojás sárgáját kikeverni a cukorral, hozzáadni a többi tejet, jól összefőzni. Ha minden kihűlt összeönteni, úgy hogy a kókuszt jól kinyomkodod, majd 2,5-3 dl alkohol menjen bele.

Csoki likőr: 1 l tej, 40 dkg cukor (ez is lehet kevesebb) 6 tojás sárgája, vanília rúd, vagy cukor 10 dkg kakaópor. Tojás sárgáját kikeverni a cukorral, kakaóval, hozzáadni a tejet, jól összefőzni, majd 3 dl alkohol mehet bele.

Kávé likőr
: 4 adag erős jó minőségű kávéből főzött kávé. 4 dl víz, 40 dkg cukor (ez is lehet kevesebb!!) felfőzni, hozzáönteni a kávét, ha kihűlt 3 dl alkoholt.
Ez az én ősrégi alapreceptem. Ha tejszínnel készül akkor sokkal finomabb, krémesebb likőrt kapunk.

Mindegyik likőr esetében legalább 2 hétig ajánlott állni, és időnként felrázni. Sok ismerősöm alkohol helyett KOMMERSZ VODKÁT használ...mivel itthon nem lehet alkoholhoz jutni.

1 megjegyzés:

  1. Szia! A kávélikőrnél a tejszint is felforralod, vagy a kihült likőr alaphoz kevered mielőtt belekevernéd az alkoholt? Várom válaszod!

    ui: ha főződ akkor főzőtejszínt használsz?

    VálaszTörlés