2010. november 29., hétfő

Havas fenyők


22dkg porcukor

csipet só

1ek rum

32dkg liszt

8dkg finomra darált mandula

2tojás

1mandulaízű sütőaroma

5dkg vaj

A tésztához valókat összegyűrjuk, fóliába csomagolva, hűvös helyen legalább fél órán át pihentetjük.Ezután lisztezett deszkén 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és kis fenyőformákat szúrunk ki belőle.

A fenyőket sütőpapírral borított tepsire fektetjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 5-6 perc alatt világossárgára sütjük.


Töltelék:

10dkg földimogyoró

2ek méz

1ek kakaópor

A földimogyorót finomra daráljuk, majd a mézzel és a kakaóval simára keverjük. A mogyorókrémmel 2-2 fenyőkekszet összeragasztunk.

Cukormázzal is díszíthetjük, vagy porcukorral is meghinthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése