2010. november 25., csütörtök

Dán karácsonyi lazactekercs

Poppy550 receptje:

80 dkg lazacfilét ha vastag lapjában kettévágod, majd 6-8 db 25 cm hosszú, 3 cm széles csikokra vágod sózód, borsozod, citromlével meglocsod és félrerakod.a töltelékhez: 1 doboz olajos szardiniát, összetörsz és elkeversz 10 dkg natur tejszines tömb krémsajttal és borssal, citromlével petrezselyemmel kenhető masszát készitesz. a mártáshoz 6 dkg vajon 1 ev lisztet megpiritasz ezt felöntöd 2dl tejjel, 2dl főzőtejszinnel és mártás sürüre főzöd. a lazacszeleteket megkened a sajtkrémmel, feltekered és kivajazott tüzálló tálba teszed előmelegitett sütőben 180 fokon, légkeveréses: 165 fok. 15 percig sütöd, a mártással és krumlipürével tálalod.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése