2010. október 7., csütörtök

Üdvözlőlap


Lepjük meg barátainkat, ismerőseinket saját készítésű üdvözlőlappal!
Erre a jópofa, dekoratív ötletre az interneten találtam, a leírást én csináltam hozzá. Nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető, kisgyermekek is nyugodtan megpróbálkozhatnak vele, a siker garantált.

Ha kisebb méretben készítjük, tökéletes ajándékkísérő!


Anyagszükséglet: 2 ív, különböző színű foto- vagy dekorkarton, papírragasztó (lehetőleg stift), a díszítéshez egyéni ízlés szerint pl. csillám, szalag, kontúrmatrica, filctoll stb.

A képeslap méretének kétszeresét vágjuk ki a kartonokból, majd a hosszabbik oldalt hajtsuk félbe. A belsőnek szánt lap hajtott oldalánál tegyünk merőleges bemetszéseket, olyan hosszúságúakat, amekkorák a majdani dobozok oldalai lesznek. Arra ügyeljünk, hogy a legalsó 2 bevágás azonos hosszúságú legyen. Ezek után behajtjuk a bevágásokat, úgy, hogy bevagdosott kis fülecskéket befelé hajtjuk a lapba. (A rajzon látható, hogy oldalnézetből hogy kell kinéznie hajtogatás után) Ezek után nincs más dolgunk, mint a külső oldalakat beragasztózzuk, és beleillesztjük a másik, félbehajtott kartonba (ami a külseje lesz). Vigyázzunk, hogy a "dobozok" helyét ne érje ragasztó, hogy nyitásnál-zárásnál szabadon mozoghasson a papír. Végül díszítjük, pl. kötözőszalagokat rajzolunk vagy ragasztunk a dobozokra.

2 megjegyzés:

  1. Ez nagyon jó, tuti megcsinálom :-)

    VálaszTörlés
  2. A 3. lépésben a bevágások befele hajtását még értem (azt hiszem :P) de a "szürke mentén az ellenkező irányba, kifele hajtsuk" parancsot már nem igazán! Mit hajtok kifele, s hova???? :( Tud nekem valaki segíteni???? Please!!!

    VálaszTörlés