2010. október 4., hétfő

Diós korongok

Elkészítési idő: 30 perc
Hűtési idő: 4 óra


Hozzávalók kb. 50-70 db-hoz:

½ csésze növényi zsiradék,
¼ csésze cukor,
1 nagy tojás,
1 teáskanál vanília aroma,
1 evőkanál frissen csavart citromlé,
2 evőkanál reszelt narancshéj,
1 evőkanál reszelt citromhéj,
1 csésze liszt,
½ csésze vágott dió,
kandírozott cseresznye a díszítéshez




1.) A zsiradékot a cukorral egy nagy tálban habosra keverni. A tojást hozzákeverni. Ezután a vaníliaaromát, a citromlevet, narancs- és citromhéjat belekeverni. Apránként a lisztet hozzáadni. Letakarva 4 órát a hűtőszekrényben állni hagyni.

2.) A sütőt 175 fokra előmelegíteni.


3.) A tojásfehérjét egy kis tálban felverni, de nem kemény habbá. Az összevágott diót egy tányéron szétteríteni.

4.) A tésztából kis golyókat formálni. Ezeket tojásfehérjébe, aztán dióba forgatni, és 4 cm távolságra egy kizsírozott sütőlemezre tesszük. Minden golyó közepére egy kandírozott cseresznyét teszünk.


5.) Kb. 12-15 percig aranysárgára sütjük, és hűtőrácson kihűtjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése