Tudom jól, hogy karácsonykor az összes háziasszony rohanásba van. Veszi az ajándékokat, süt-főz és persze a karácsony előtti nagytakarítás is ott van!
Én már december elején el szoktam készíteni ezt a csodás sütit, ami természetesen 2 nap alatt elfogy, de folyamatosan pótolható és egészen karácsonyig hangulatba tartja az ember ízlelő bimbóit.
Hozzávalók:
* 200g liszt
* 60g étkezési keményítő
* 1 csapott tk. sütőpor
*100g cukor
*1 vaníliás cukor
*1 narancs reszelt héja
*1 tojás
*100g csoki
*125g puha margarin
Elkészítés:
Az összes hozzávalót jól összegyúrom, majd 3-4 rudat készítek, amelyek olyan 3cm vastagak. Alufóliába tekerem és hűtőbe teszem legalább egy éjszakára! Szuperül megdermed!!(le is lehet fagyasztani, majd elővenni ha jönnek a vendégek)
Másnap kiveszem, 1cm széles szeleteket vágok és sütőpapíros tepsiben, 175-200 fokon előmelegített sütőbe 5-8percig sütöm!
5literes befőttes üvegbe szoktam pakolni, kiteszem a konyhába, vagy a nappaliba és lehet majszolni. Nagyon sokáig eláll, így napokkal karácsonyi buli előtt elkészíthető. Egyik este pár perc alatt begyúrjuk, másnap vagdossuk, sütjük.
Csodás készülődést!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése