Gesztenyés szederlekvár Démétértől
2,5 kg mirelit feketeszedret, 1 kg pucolt, natúr gesztenyét, 1 kg barnacukrot, egy félbevágott, de egész rúd vaníliát, 1 dl 80 fokos barnarumot és 2 teáskanál őrölt fahéjat tegyünk a lekvárfőző lábosba. Felfőzzük szépen lassan, és amikor maguktól szétestek a gesztenyék, nagyon lazán átturmixoljuk az egészet. (Persze a vaníliarudat előtte kihalásszuk.) Így maradt néhány guszta, harapható gesztenye és egy-egy omlós szederszem a sűrű, sötétbordó keszőcében. tegyünk bele két zacskó dzsemfixet, újraforraljuk és üvegekbe töltjük. ez tíz üveg összesen: négy nagyobb (mondjuk uborkás), és hat kisebb, olyan 2-3 dl méretű.
Nagyon érdekes, telt, karakteres cucc ... köszönjük a receptet Démétérnek!
Ez nagyon jol hangzik!
VálaszTörlés