2010. november 24., szerda

Torrone

Tmira receptje alapján:

300 g méz
300 g cukor
150 g pirított mogyoró
550 g pirított mandula
150 g cukrozott narancshéjkocka
3 tojásfehérje
2 citrom reszelt héja
1 vanília cukor
30 ostyalap

Tegyétek a mézet egy fémedénybe és vízfürdőben (lassú tűzön), állandó kevergetés mellett, melegítsétek másfél órán keresztül.
Kevéssel a másfél óra lejárta előtt, öntsétek a cukrot és kevés vizet egy edénybe és lassú tűzön melegitsétek. Akkor lesz jó, amikor a cukros szirup egy cseppje, egy tányéron fehérré válik.
Verjétek fel a tojásfehérjét és öntsétek a mézhez. Ezt követően a méz felfújódik, kevergessetek 5 percig, majd öntsétek hozzá a szirupot és keverjétek, amíg el kezd keményedni. Keverjétek hozzá a mandulát, a mogyorót, a narancshéjat, a reszelt citromhéjat és a vaníliás cukrot.
Béleljétek ki az ostya felével egy tortaformát. Öntsétek bele a tésztát, egyenesítsétek ki a tetejét és borítsátok be az ostya másik felével. Tegyetek a tetejére egy vágódeszkát súlyokkal, hogy lenyomja a tésztát, hagyjátok 30 percig pihenni. Fordítsatok fel a formát és vágjátok kis darabokra a tésztát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése