1,2 kg kristálycukor
0,5 kg rizs (nem szabad megmosni!!!!!!!!!)
10 dkg mazsola
2 db citrom héjastól, apróra vágva
6-7 szem szegfűbors
2 csg vaníliás cukor
5 dkg élesztő
1 db egész fahéj
3 l langyos víz
A fűszereket egy tiszta, 5 literes üvegbe teszed, majd ráöntöd a vizet, belemorzsolod az élesztőt, és jó alaposan összekevered. Az üveget lezárod celofánnal amit tűvel kiszurkálsz. Többet nem nyúlsz hozzá!!!!! Szobahőmérsékleten tárolod, de nem teszed fűtőtest, tűzhely, kandalló, kemence közelébe!!!!!!
Egy zavaros, ronda, majdnem gusztustalan lityó lesz belőle ami elkezd erjedni. Ezért ajánlott olyan helyre tenni ahol nem szúrja ki az ember szemét.
Kb. 5-6 hétig tart a folyamat. Amikor a citrom és a mazsola teljesen lemegy az aljára, akkor óvatosan le kell szűrni.Ajánlott többször átszűrni1-1 nap eltéréssel a tiszta nedűt. A fűszerek mennek a szemétbe, és lesz bő 3 liter fantasztikusan finom aranyszínű martinid ami hidegen, melegen, jéggel, capri bogyóval, karácsonyra, szilveszterre, ajándéknak is fantasztikus ital!
T! Banyoc!!! Azt szeretném megkérdezni, hogy lehet "száraz " Martinit készíteni , mert e recept szerint ""édes"" lesz !!!
VálaszTörlés